Kad mātes saņem B-ultraskaņas papīru, kā vajadzētu izskatīties B-ultraskaņas papīram?

Laiks: 2022-08-11

Māmiņām grūtniecības laikā parasti jāveic 4-5 krāsu ultraskaņas izmeklējumi, un katrs izmeklējums māmiņām ir īpaši svarīgs. Tad, kad mātes saņem B-ultraskaņas papīrs, viņi redzēs dažus profesionālus vārdus. , Kā man vajadzētu apskatīt B-ultraskaņas papīru? Tālāk es jūs ar to iepazīstināšu.


1


B-ultraskaņas ziņojumā grūtnieces bieži redz šādus profesionālos vārdus, ko tie nozīmē?


1CS nozīmē, ka augļa maisiņš ir redzams tikai agrīnā grūtniecības stadijā. Parasti pēc 35 menopauzes dienām grūtniecības maisiņu var redzēt dzemdes dobumā ar B-ultraskaņu. Grūtniecības maisiņa diametrs ir aptuveni 2 cm 1.5 grūtniecības mēnesī un 5 cm 2.5 grūtniecības mēnesī.

Augļa maisiņa atrašanās vieta var būt dzemdes dibenā, priekšējā sienā, aizmugurējā sienā, augšdaļā un dzemdes vidusdaļā, un forma ir apaļa, ovāla un skaidra kā parasti.


2. CRL ir attālums no galvas līdz mugurai, kas nozīmē liemeņa gareniskās ass garāko asi, ko galvenokārt izmanto, lai noteiktu gestācijas vecumu 7-12 grūtniecības nedēļās.


3. BPD ir augļa galvas biparietālais diametrs, kas apzīmē visplašāko attālumu starp galvas kreiso un labo pusi, ko sauc arī par maksimālo galvas šķērsenisko diametru, ko var izmantot, lai novērtētu mazuļa svaru un attīstību.


4. FL ir augļa augšstilba garums, tas ir, augšstilba garums, ko izmanto, lai aprēķinātu mazuļa svaru kopā ar BPD.


5. Pakauša-frontālais diametrs ir attālums no mazuļa deguna kaula līdz pakauša kaulai, kas ir garākais attālums no bērna galvas līdz aizmugurei.


6. Galvas apkārtmēra gredzena pirmās nedēļas garums tiek izmantots, lai apstiprinātu mazuļa attīstības stāvokli.


7. Vēdera apkārtmērs ir vēdera apkārtmērs, mazuļa vēdera garums vienu nedēļu.


8. Ģimenes ārsts novērtē placentu Sākot ar trešo trimestri (28 grūtniecības nedēļas), placentas pakāpe tiks parādīta B-ultraskaņas ziņojumā. Parasti placenta tiek sadalīta 0, I, II, III un dažreiz III+.

I pakāpe norāda, ka placenta būtībā ir nobriedusi;

II pakāpe vēlīnā iezīmē placentas nobriešanu;

Vēlīnā III stadija nozīmē, ka placenta noveco. Pārkaļķošanās un celulozes nogulsnēšanās dēļ placentas spēja transportēt skābekli un barības vielas ir samazināta, un auglis jebkurā brīdī ir apdraudēts.


9. AFI veic B taimautu amnija šķidruma indeksam. Ņemot par centru grūtnieces nabu, tā ir sadalīta 4 zonās: augšējā, apakšējā, kreisā un labā. Lai iegūtu amnija šķidruma indeksu, tiek pievienots 4 apgabalu amnija šķidruma dziļums. Normālā vērtība ir 8-18 cm.


10. S/D ir augļa nabas artērijas sistoliskā asinsspiediena attiecība pret diastolisko asinsspiedienu, kas ir saistīta ar augļa asins piegādi. Ja placentas funkcija ir slikta vai nabassaite ir patoloģiska, šī attiecība būs patoloģiska. Parastā grūtniecības laikā auglim ir jāpalielina S, palielinoties gestācijas vecumam. Samazinās, D palielinās, attiecība samazinās, S/D ir mazāka par 3 īstermiņa grūtniecības laikā.


Iepriekš minētais redaktors ir iepazīstinājis jūs ar to, kā lasīt profesionālos vārdus uz B-ultraskaņas papīra. Ja jums ir jāpielāgo B-ultraskaņas papīrs, varat konsultēties tiešsaistē.

Pēdējās ziņas