Veselība·Zinātne Kādas slimības var diagnosticēt ar elektrokardiogrammu

Laiks: 2022-08-11

EKG ir vispazīstamākais termopapīra veids. EKG var skaidri noteikt sirds ierosmes un vadīšanas funkcijas izcelsmi, tas ir, aritmiju. , iedzimta sirds slimība, elektrolītu traucējumi un citas slimības, var nodrošināt spēcīgu diagnostikas bāzi, kas ir tik cieši saistīta ar dažādām disciplīnām, ir visvienkāršākā klīniskās izmeklēšanas tehnoloģija.

EKG informācijas pārvaldības sistēma, kas pazīstama arī kā EKG tīkla sistēma. Viņš realizēja visu sākotnējo EKG datu digitālu glabāšanu ar datoru, lai pacienta EKG datus varētu saglabāt neatgriezeniski. Tradicionālās EKG diagrammas ir termopapīrs. Laika gaitā EKG diagrammas kļūst izplūdušas un neskaidras, un atsevišķas lapas tiek viegli pazaudētas. Pacientiem, kuriem tiek veikti EKG izmeklējumi, katra izmeklējuma rezultāti tiek saglabāti datorā, kas palīdz ārstiem salīdzināt pacientu EKG izmeklējumu rezultātus, laikus noskaidrot pacienta stāvokli un noteikt pareizu diagnozi. Katra slimnīcas nodaļa ir aprīkota ar EKG aparātu. Stacionārie pacienti EKG izmeklējumu var veikt pie gultas, un izmeklēšanas rezultāti pa tīklu tiek pārraidīti uz EKG kabinetu. , lai pacienti varētu saņemt savlaicīgu ārstēšanu.


Kādi izmeklējumi tiek veikti EKG telpā?

1. Parastā 12 novadījumu EKG

2. 18 novadījumu EKG
Pabeidzot 18 novadījumu EKG vienā reizē, salīdzinot ar 12 novadījumu, tiek pievienoti aizmugurējās sienas un labā kambara izmeklējumi, lai varētu vispusīgāk atspoguļot sirds asins piegādi un koronārās sirds slimības, miokarda diagnozi. infarkts un citas slimības var būt visaptverošākas un precīzākas.

3. Dinamiskā EKG
Holters, pazīstams arī kā valkāšanas kaste, Holter, 24 stundu dinamisks, galvenokārt tiek izmantots, lai uzraudzītu aritmiju, stenokardiju un pārejošu ģīboni, kā arī lai kvalitatīvi un kvantitatīvi analizētu fiksēto aritmiju, vadītu klīniskos medikamentus un novērotu medikamentus. elektrokardiostimulatoru var novērtēt pacientiem ar elektrokardiostimulatoru.

4. Ambulatorais asinsspiediens
Ambulatorais asinsspiediens ir noteikšanas tehnoloģija, kas automātiski, periodiski un regulāri mēra asinsspiedienu ikdienas dzīvē, izmantojot instrumentus. Parasti to mēra reizi pusstundā dienā un reizi stundā naktī, kas var objektīvāk atspoguļot reālo 24 stundu asinsspiediena līmeni un svārstības. Augsta riska pacienti ir izdevīgāki.
Diagnostikas kritēriji: Vērtīgākie un biežāk izmantotie rādītāji ir vidējie sistoliskā un diastoliskā asinsspiediena līmeņi 24 stundu diennaktī (nomoda aktivitāte) un nakts (miegs). Nakts asinsspiediena pazemināšanās un agra rīta asinsspiediena paaugstināšanās procentuālā daļa.
Vidējais 24 stundu dienas un nakts asinsspiediens atspoguļo kopējo ambulatorā asinsspiediena līmeni dažādos posmos. Ambulatorā asinsspiediena normas augšējā robeža ir 24h <130/80mmHg dienā <135/85mmHg nakts <120/70mmHg.

5. Planka slodzes tests
Skrejceļa slodzes tests ir palielināt sirds slodzi, veicot noteiktu slodzi, un novērot elektrokardiogrammas izmaiņas. To galvenokārt izmanto sāpju klīniskai identificēšanai krūtīs, koronāro sirds slimību diagnostikai, zāļu efektivitātes novērošanai, sirds slimnieku rehabilitācijas vingrinājumu vadīšanai un fiziskai pārbaudei īpašās nozarēs.

EKG ziņojuma satura analīze

1. Sinusa ritms
Sirdsdarbības galvenais komandieris ir sinoatriālais mezgls, un sinusa mezgls izdod komandas, lai veidotu sirdsdarbību, ko sauc par sinusa ritmu, tāpēc sinusa ritms ir sinonīms normālam sirds ritmam.

2. Sinusa aritmija
Faktiski sinusa aritmija nav slimība, bet gan fizioloģiska parādība. Tas ir izplatīts bērniem un jauniešiem un samazinās līdz ar vecumu. Ir maz diskomforta simptomu, nav acīmredzamas klīniskas nozīmes, un parasti nav nepieciešama īpaša ārstēšana.

3. Priekšlaicīga sitieni
Vispirms neesiet nervozs, priekšlaicīgu sitienu parādīšanās ir saistīta ar daudziem faktoriem, piemēram, ar sirds slimībām nesaistītām slimībām, garīgu stresu, miega apstākļiem, fizisko stresu utt. Nelielam priekšlaicīgu sitienu skaitam nav acīmredzamas ietekmes uz sirdsdarbību. ķermeņa, bet, ja sirdsklauves simptomi ir acīmredzami, var veikt Holtera uzraudzību, lai novērtētu priekšlaicīgu sitienu skaitu 24 stundu laikā un konsultētos ar klīnicistu, kā ar to rīkoties.

4. ST-T izņēmums
Kad redzat ST-T izmaiņas, kas bieži parādās EKG ziņojumā, visi būs ļoti nervozi. Vai es ciešu no miokarda išēmijas vai koronārās sirds slimības? Faktiski ST-T anomāliju ietekmē daudzi faktori, piemēram, veģetatīvā disfunkcija, ne-sirds slimība, tāpēc, saņemot šādu ziņojumu, neatskaitiet sev koronāro sirds slimību, jums ir jāatrod kardiologs un jāuzklausa ārsta ieteikumu turpmākai pārbaudei.

5. Elektrokardiogramma ir normāla, vai man ir jāveic citas pārbaudes lietas?
Jā, ehokardiogrāfijā aplūko sirds uzbūvi, ātriju, kambara dobuma izmēru, sirds vārstuļa slēgšanu un sirds darbību. Koronārā CT skenē sirds aterosklerozi un stenozi.

6. Vai man ir nepieciešams ātri veikt EKG?
Uz EKG nav jāgavē, var ierasties jebkurā laikā, taču atgādini visiem, ka jādodas uz slimnīcu pie ārsta un jāmēģina vilkt vienkāršu, atsevišķu apģērbu, lai atvieglotu izmeklēšanu.

Pēdējās ziņas