Vai elektrokardiogrammas ir termopapīrs

Laiks: 2022-08-11

Tā kā termopapīrs ir nepārtraukti populārs, mēs varam tos redzēt dažādās ainās, tāpēc kādi citi neparedzēti pielietojumi pastāv? Faktiski termopapīrs tiek plaši izmantots arī medicīniskajā papīrā, EKG zīmējumi, augļa uzraudzības papīrsutt., kas pēc būtības ir termopapīrs. Tālāk mēs sniegsim jums detalizētu atbildi par šo aspektu.

1. Kas ir elektrokardiogramma?
EKG diagramma, sava veida apstrādāts papīrs, ko izmanto EKG aparātā. Vispirms uz pamatpapīra kā pamatnes tiek uzklāts ogļu slānis, un pēc tam tiek uzklāts baltas krāsas slānis, lai virsma pēc izskata būtu tāda pati kā parastam baltam papīram. Pēc tam izdrukājiet koordinātu režģi. Kad elektrokardiogrāfa "karstā galva" saskaras ar papīra virsmu, pārklājums tiek izkusis, parādot melnas līnijas, un tiek iegūtas atbilstošas ​​gofrētas līnijas.

2. Kas ir termopapīrs?
Termopapīrs ir pazīstams arī kā termiskais faksa papīrs, termopapīrs, termokopēšanas papīrs, un Taivānā to sauc par termokopēšanas papīru. Termopapīrs ir apstrādāts papīrs, kura ražošanas princips ir uz pamatpapīra uzklāt "termiskās krāsas" (termiskās krāsas maiņas slāni) slāni. Lai gan šajā krāsu mainošajā slānī tiek izmantotas vairāk nekā ducis ķīmisku vielu, ir vismaz šādi savienojumi: parasti tiek izmantotas leiko krāsvielas, kuru dažādība ir ļoti liela, un fluorescējošie savienojumi; Ir bisfenols un p-hidroksibenzoskābe; sensibilizatori veido mazāk nekā 10%, tostarp benzolsulfonskābes amīda savienojumi; pildvielas veido mazāk nekā 50%, parasti izmanto kalcija karbonātu (daļiņas); adhezīvs Līdzekļi veido mazāk nekā desmit procentus, piemēram, polivinilacetāts; stabilizatori, piemēram, dibenzoiltereftalāts; smērvielas utt. Tāpēc process ir sarežģīts un tehniskās prasības ir augstas.

3. Kāpēc EKG rasējumiem izmantot termopapīru?
● Viegli nomaināms – papīru var nomainīt bez atvēršanas, kas ir ļoti svarīgi medicīnas iekārtām.
● Vienkārša struktūra un augsta uzticamība — termopapīrs ir līdzvērtīgs "pašpiederošajai tintei", kas ļauj izvairīties no tintes papīra nomaiņas atsevišķi, un drukāšanas laikā tiek garantēta tikai relatīva slīdēšana starp siltuma avotu un papīru, stabilitāte un uzticamība. .
● Princips ir līdzīgs - termodrukas princips ir tieši tāds pats kā elektrokardiogrammas [ķermeņa virsmas punkta potenciāla maiņa ar laiku] princips.

Ceturtkārt, termopapīra medicīnisko palīgmateriālu pielietošana
Termopapīrs tiek izmantots kā ierakstīšanas materiāls medicīnas palīgmateriālos un mērīšanas sistēmās, piemēram, elektrokardiogrammā, B-ultraskaņas papīrsuc Termopapīru var izmantot, lai izdrukātu EKG rasējumus, reģistrētu pacienta EKG, un tas kalpo par svarīgu pamatu ārstiem, lai diagnosticētu un analizētu pacientus. Var teikt, ka medicīnas progress un briedums nav atdalāms no mūsdienu zinātnes un tehnikas atbalsta. Agrāk ārsti pievērsa uzmanību tam, lai redzētu, dzirdētu un jautātu, taču mūsdienu zinātniskie instrumenti spēj intuitīvi noteikt pacienta fizisko stāvokli. Kopā ar ārsta bagātīgo medicīnisko pieredzi viņi var precīzi spriest par pacienta fizisko stāvokli, lai varētu izrakstīt pareizās zāles un noteikt diagnozi, aplūkojot attēlus. Mūsdienu medicīnas priekšrocības. Un termopapīrs nodrošina rasējumus progresīvu instrumentu ierakstīšanai. Šos zīmējumus sauc arī par medicīnisko papīru, kas, var teikt, ir neatņemama procesa sastāvdaļa.

Pēdējās ziņas